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It's #TanninTime Il Primo ‘17 @podernuovo.vini It's #TanninTime Il Primo ‘17 @podernuovo.vini Podernuovo
🇮🇹🎈 Quante volte ti soffermi ad osservare ed annusare i tappi❓ La valutazione del tappo non è un aspetto marginale, ma necessario anche per valutare l'integrità della conservazione del vino.
Giovedì, con Arianna e Roberto, abbiamo festeggiato il complimese di #enostanza, hai seguito una nostra diretta❓ La cantina della settimana è Podernuovo, piccola azienda a gestione familiare che si estende per 5 ettari, a 350 m slm, su terreno limo-argilloso, tufaceo e scheletro, all'interno della DOC Orcia. 
Quarto appuntamento #enostanza, quarto delizioso assaggio di Il Primo 2017 Orcia Rosso 
🍇Sangiovese 90%, Cabernet Sauvignon 10%.
👨‍🌾18 mesi botti di rovere e 6 mesi in bottiglia.
👀Rosso rubino trasparente.
👃Profumi scanditi, veicolati dall'alcool, che si esprimono in frutti di bosco, prugna, sambuco, ciliegia, rosa, pepe, erbe aromatiche, vaniglia e sottobosco.
👅La calda avvolgenza iniziale, unitamente ai tannini ed alla freschezza, regalano un sorso intenso ed equilibrato, con retrogusto speziato e finale sapido. 
🍳Quaglia glassata al miele.
🎈Buona domenica #winelover💘 Cosa stappate in questa piovosa giornata❓
🇬🇧🎈How many times you observe and smell the corks❓ The evaluation of the cork is not a marginal aspect, but it is also necessary to evaluate the integrity of the wine.
Thursday, with Arianna and Roberto we ha celebrate one month of  #enostanza; did you follow our IG live❓ The winery of the week is Podernuovo, a small family-run, covers 5 hectares, 350 m asl, on clay-clay soil, tuffaceous and skeleton, inside the DOC Orcia.
Fourth appointment #enostanza, fourth delicious tasting with Il Primo 2017 Orcia Rosso 
🍇Sangiovese 90%, Cabernet Sauvignon 10%.
👨‍🌾18 months in oak barrels and 6 months in bottle.
👀Transparent ruby red.
👃The bouquet, marked by alcohol, is expressed in berries, plum, elder, cherry, rose, pepper, aromatic herbs, vanilla and undergrowth.
👅The warm initial wrapping, together with tannins and freshness, give an intense and balanced mouthfeel, with a spicy and sapid aftertaste. 
🍳Quail glazed with honey.
🎈Have a great Sunday #winelovers💘 What do you sip today❓
It's #TanninTime PR @monterossafranciacorta 
🇮🇹🍾 #winelover qual è il tuo sogno più ricorrente❓ 
Monte Rossa è utilizzo rigorosamente della coppa, tappi da collezione con i numeri delle palle da biliardo e senso del desiderio, dato che la palla 8 e la palla bianca sono una rarità. 
Con il progetto #EnoStanza ho assaggiato P.R., Brut nato per festeggiare 35 anni di attività e che riporta le iniziali dei fondatori, Paolo Rovetta e Rabotti. 
🍾P.R. Brut Blanc de blancs🥂Franciacorta DOCG🍇Chardonnay
Cuvée per 65% vini ottenuti da Chardonnay dei migliori cru della vendemmia in corso e 35% Chardonnay di riserva.
👨‍🌾Raccolta manuale. Pressatura soffice con resa inferiore al 55%. Fermentazione in tini d'acciaio e in botti di rovere. Almeno 24 mesi sui lieviti.
👀Giallo paglierino, perlage fine e persistente.
👃Eleganti nuance di mughetto, pesca bianca, agrumi e mandorle; velate note vegetali si fondono con una buona mineralità. 
👅Vigoroso, morbido e croccante, equilibrato ed intenso nella progressione con un finale persistente e sapido. Una bollicina estremamente elegante.
🍳Tartare di gamberi viola. 
🎈Cosa stappate oggi❓Buon Mercoledì🥂

🇬🇧🍾#winelovers what is your most recurring dream❓
Monte Rossa is strictly use of the cup, collectible caps with numbers of billiard balls and sense of desire, since the 8 ball and the white ball are a rarity.
With the #Enostanza project I tasted P.R., Brut born to celebrate the 35 years of the winery and that brings the initials of the founders, Paolo Rovetta and Rabotti. 
🍾P.R. Brut Blanc de blancs🥂Franciacorta DOCG🍇Chardonnay Cuvée for 65% wines obtained from Chardonnay of the best cru of the current harvest and 35% Chardonnay reserve. 
👨‍🌾Manual harvesting. Soft pressing. Fermentation in steel tanks and oak barrels. At least 24 months on the lees. 
👀Straw yellow, fine and persistent perlage. 
👃Elegant nuances of lily of the valley, white peach, citrus and almond; veiled vegetal notes blend with a good minerality. 
👅Vigorous, soft and crunchy, balanced and intense in progression with a persistent and savory finish. Extremely elegant bubble. 
🍳Shrimp purple tartare. 
🎈What will you open today❓ Happy #WineWednesday🥂
It’s #TanninTime - Pasqua 🐣 Eastern 

🇮🇹 🐣 #winelovers vi auguro una Pasqua ricca di pace, gioia, serenità e tanto buon vino🍷 

🎈 Cosa stappate oggi ❓

🇬🇧 🐣 #winelover I wish you a Easter full of peace, joy, serenity and good wine 🍷 

🎈What in your glass today❓ 

#Pasqua #easter #vino #wine
It's #TanninTime Borromeo 2016 @poggio_borgoni It's #TanninTime Borromeo 2016 @poggio_borgoni 

(🇮🇹 italiano nei commenti)

🇬🇧 🎈Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Chianti Classico Gran Selezione, which one do you prefer❓ 

Chianti Classico is a wine produced from Sangiovese grapes, from 80% up to 100%, raised in the lands bordered between Siena and Florence and which include the entire municipalities of Castellina in Chianti, Gaiole in Chianti, Greve in Chianti, Radda in Chianti and in part those of Barberino Tavarnelle, Castelnuovo Berardenga, Poggibonsi and San Casciano in Val di Pesa. There are three categories: Chianti Classico that can be put on the market from 1 October of the year following the harvest, Chianti Classico Riserva that can be marketed after 24 months of aging of which at least 3 months of aging in bottle, Chianti Classico Gran Selezione that can be put on the market after at least 30 months of aging of which at least 3 months of aging in bottle.

The ancient Poggio Borgoni is located in the heart of Chianti Classico, on the hills of the Pesa River and precisely in San Casciano in Val di Pesa, one of the most historically suited Italian areas for viticulture. Next to the undisputed protagonist Sangiovese, is bred the Merlot grape that is in blend in all three wines produced.

In the second appointment #Enostanza I tasted Borromeo 2017 Chianti Classico Riserva 🍇 Sangiovese 90% and Merlot 10%. 
👨‍🌾Alcoholic and malolactic fermentation in cement tanks. 24 months in French oak barrels. 
👀Intense ruby red. 
👃It opens with rose and cherry, iris and plum, citron and vanilla; hints of aromatic herbs and spices; earthy stretch of dried leaves and truffle.
👅The mouthfeel has a good structure, warm and soft, with integrated and rounded tannins. Long, earthy aftertaste.
🍳Wild boar Pappardelle pasta or Fiorentina steak.

#chianti #chianticlassico #chianticlassicoriserva #poggioborgoni #sangiovese #merlot

It’s #TanninTime ☀️❤️🍇🍷 by Alessandro Ingrosso

Corso Piave 59 – 06023 Gualdo Tadino (PG)
info@tannintime.it +39 347 7148770

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